Blog

Experienta mea cu Spitalul de Urgenta Severin

mersul-la-urgente

M-am gândit mult dacă se merită sau nu să scrii despre spitalele din România, dar cred că anumite spitale și anumiți doctori își merită cu vârf și îndesat ,,renumele,,

Acum vreo săptămână, ceea ce a început ca o banală răceală s-a transformat într-o violentă viroză. Spun violentă căci nu am putut să mă ridic din pat, am zăcut la propriu. Am ajuns la medicul de familie, mi-a pus diagnosticul de bronșită, am luat tratamentul, însă eu eram tot o legumă…

Culmea, culmilor a fost când mi s-a făcut rău, de nu am putut să străbat cele 10 minute până acasă și speriată am chemat ambulanța în speranța că îmi vor face și mie o perfuzie cu calciu să îmi revin, mai ales că în 7 zile de boală nu am putut mânca mai nimic. Au venit destul de repede, desigur că nici ei nu prea știau ce să îmi facă, dar îi mulțumesc doamnei că totuși mi-a pus o fiolă cu glucoză.

Urgență de ultim grad?

Am ajuns la spital, am fost preluată destul de repede, asta că am venit cu ambulanța, căci așa eram URGENȚA DE ULTIM…ULTIM…ULTIM GRAD. Mi-au luat sânge, m-au dus să fac raze, iar după aceea m-au uitat undeva în salon. Perfuzia cu glucoză mi-au făcut-o nici pe sfert, la propriu timp de 4-5 ore am zăcut pe un pat, fără ca nimeni să vină să mă întrebe: Băi, proasto, mai trăiești? Înțeleg, că erau oameni mult mai bolnavi decât mine, înțeleg acest lucru, dar să nu vii tu înapoi să îmi bagi amărâta de perfuzie înapoi, deși le spusesem la sosire că am amețeli și stare de leșin.

Spitalul-de-Urgenta

S-a dus mama la asistente și le-a rugat frumos să vină să îm bage perfuzia la loc, au zis doar DA, DA…Așa că timp de 5 ore eu am fost lăsată să zac, lăsată să zac într-un spital de urgență. Era atâta personal acolo, și nici urgențe grave nu aveau gen accident, încât se puteau ocupa lejer și de mine. Adică 1 minut dura să vină să îmi bage nenorocita de perfuzie. Vă mulțumesc, doamna X, MEDIC SPECIALIST DE URGENȚĂ pentru amabilitatea de a nu îmi pune și mie o nenorocită de perfuzie. Mă întreb cu groază dacă aș suferi un accident grav sau aș fi inconștientă tot așa m-ați uita in salon vreo 5 ore?

Cât am stat, am observat că acea nenorocită de glucoză era leac pentru toate bolile, deci așa te tratează la SPITALUL DE URGENȚĂ SEVERIN cu GLUCOZĂ. Era un domn care avea cred probleme cu fierea și la un moment dat o luase sângele pe perfuzie, cu greu a venit cineva să vadă care era problema. În schimb la alte cazuri mai venea cineva să întrebe ceva. Oare să înțeleg că și la UPU trebuie să dai șpagă???? Adică, mort, nemort, trebuie să dau șpagă și la URGENȚE???? Pentru că astfel nu înțeleg cum unora li se acorda atenție, iar altora care erau destul de grav nici nu se uitau la ei….vă amintiți de omul cu fierea, care urla de durere și ei i-au făcut o perfuzie cu glucoză sau NACL și stătea omul de vreo 3 ore fără ca un medic să îl vadă?

Îmi dau seama cu tristețe că UNII nu sunteți doctori, ci un fel de mașinării, fără sentimente, fără responsabilitate, fără conștiință. După ce mi-au venit analizele, nici măcar atunci nu mi-au făcut și mie o perfuzie cu fier și calciu, deși aveam Hemoglobina 9.6(13 ar trebuie să fie la o femeie)și de abea mă puteam ține pe picioare,  ci mi s-a dat o rețetă în dorul lelii, un diagnostic total greșit, ca să scape de mine…..

Când te uiți pe Animal Planet, vezi că în alte țări animalele sunt tratate mai bine decât suntem noi, ROMÂNIII tratați  în spitale.

Nu vă mai plângeți că aveți salarii mici, căci oricum unii nu vă justificați nici banii pe care îi luați. Ce suflete aveți în voi, de puteți să vă purtați cu noi, pacienții mai rău decât cu animalele? De ce vă plângeți voi, medicii că sistemul e așa și așa, că nu aveți bani, nu aveți fonduri, când VOI STRICAȚI SISTEMUL, nu altcineva????? VOI, cu incompentența, indiferența și lipsa de implicare. ȘI TOTUȘI CEI 150 RON PE CARE ÎI PLĂTESC LUNAR de vreo 12 ani PENTRU ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE UNDE SUNT? ÎNTR-O FIOLĂ DE GLUCOZĂ DE 5 LEI?

Dacă ați acorda unui om minimul de respect, atunci lucrurile ar sta cu totul altfel.

  • MULȚUMESC SPITALULUI DE URGENȚA DIN SEVERIN în special doamnei X pentru amabilitatea de a-mi pune sfertul de glucoză, pentru amabilitatea de a mă trimite acasă mai rău decât eram, pentru diagnosticul greșit, PENTRU FAPTUL CĂ AM FOST UITATĂ ÎN SALON VREO 5 ORE…….Chiar vă mulțumesc!SUNTEȚI GROZAVĂ DOAMNA DOCTOR!!! NU AM MAI ÎNTÂLNIT PE NIMENI CA DVS….
  • Apropo, venise un domn..îi intrase ceva în ochi și au zis că nu au doctor la oftalmologie și că nu îl pot ajuta. PE BUNE???SPITAL DE URGENȚA SĂ NU ACORZI PRIMUL AJUTOR???WOOW, UIMITOR!!!! Unde să se ducă omul pentru o URGENȚĂ MEDICALĂ??? LA PIAȚĂ?
  • SPER CA NICIODATĂ să nu mai ajung pe mâinile voastre, căci sigur m-ați lăsa să mor cu zile, așa cum o faceți zilnic!
  • SPER DIN TOT SUFLETUL SĂ FIE DOAR UN CAZ IZOLAT, și lucrurile să nu stea așa și în alte spitale de urgență din țară! Sper!!!
  • SUNT TOTAL DEZAMĂGITĂ DE majoritatea medicilor din Severin, care se pare că au uitat că meseria de doctor înseamnă să pui binele pacientului mai presus de orice.

S-ar putea să-ți placă și...