Blog

Prea tânăr pentru căsătorie?

In prezent, cele mai multe cupluri isi unesc destinele tot mai tarziu, sau chiar deloc. Daca te hotarasti sa te insori pana in 23 de ani, esti considerat prea tanar, si necopt pentru casatorie. Dar cine stabileste momentul potrivit? Voi sau restul lumii?

Cand ai 18 ani si iubesti pur si sincer, o sa simti ca lumea se afla la picioarele tale. Iubita ta se comporta frumos cu tine, e grijulie, atenta, dulce, sunteti tineri, va place sa calatoriti, sa va faceti poze, sa iesiti la film, sa va plimbati in parc pe role, sa va distrati si sexul e nemaipomenit. Daca relatia voastra e serioasa, si totul decurge bine, este posibil sa ajungeti la momentul in care sa va decideti sa va casatoriti. Da, chiar daca tu ai 22 si ea 19 ani! Un vechi proverb din popor spunea ca dragostea nu are varsta? Si, totusi,nu reusesc sa inteleg de ce cei din jur ( familia si prietenii) pot considera ca esti prea tanar pentru casatorie.

Si nu e deloc usor sa te lupti cu aceste idei preconcepute

Chiar daca prin anii 80″ varsta pentru casatorie era in jurul a 17-19 de ani pentru barbati, acum, noi nu ne mai casatorim devreme, decat in mod exceptional. Majoritatea ne fermim de casatorie chiar si dupa 30-40 de ani

Cand simti ca esti pregatit sa te casatoresti la 22 de ani, toata lumea iti va spune ca esti prea tanar pentru casatorie, ca vei rata o multime de lucruri, ca faci o greseala si ca relatia nu va functiona!

O alta problema la care trebuie sa te gandesti este faptul ca, daca decizi sa te casatoresti la o asemenea varsta fetele vor vedea pe degetul tau verigheta si nu se stie daca vei mai avea sau nu vreodata succes in jurul femeilor. Acestea se vor simti indreptatitie sa iti marturiseasca ca ai gresit, si indicat ar fi sa nu te simti rusinat de decizia pe care ai luat-o!

S-ar putea să-ți placă și...