Blog

Prea tânăr pentru căsătorie?

casatorie-pareri

În general, bărbații se căsătoresc la o vârstă mai matură decât femeile, deoarece se concentrează mai întâi pe carieră și pe stabilirea unui stil de viață stabil. Totuși, vârsta la care un bărbat se căsătorește poate varia foarte mult, în funcție de cultură, de tradițiile și de preferințele personale. În unele culturi, bărbații se căsătoresc la vârste relativ tinere, în timp ce în altele se căsătoresc mai târziu, după ce au împlinit 30 de ani sau chiar mai mult. De obicei, bărbații se căsătoresc atunci când se simt pregătiți să își întemeieze o familie și să își asume responsabilitățile legate de aceasta.

In prezent, cele mai multe cupluri isi unesc destinele tot mai tarziu, sau chiar deloc. Daca te hotarasti sa te insori pana in 23 de ani, esti considerat prea tanar, si necopt pentru casatorie. Dar cine stabileste momentul potrivit? Voi sau restul lumii?

Cand ai 18 ani si iubesti pur si sincer, o sa simti ca lumea se afla la picioarele tale. Iubita ta se comporta frumos cu tine, e grijulie, atenta, dulce, sunteti tineri, va place sa calatoriti, sa va faceti poze, sa iesiti la film, sa va plimbati in parc pe role, sa va distrati si sexul e nemaipomenit. Daca relatia voastra e serioasa, si totul decurge bine, este posibil sa ajungeti la momentul in care sa va decideti sa va casatoriti. Da, chiar daca tu ai 22 si ea 19 ani! Un vechi proverb din popor spunea ca dragostea nu are varsta? Si, totusi,nu reusesc sa inteleg de ce cei din jur ( familia si prietenii) pot considera ca esti prea tanar pentru casatorie.

Si nu e deloc usor sa te lupti cu aceste idei preconcepute

Chiar daca prin anii 80″ varsta pentru casatorie era in jurul a 17-19 de ani pentru barbati, acum, noi nu ne mai casatorim devreme, decat in mod exceptional. Majoritatea ne fermim de casatorie chiar si dupa 30-40 de ani

Cand simti ca esti pregatit sa te casatoresti la 22 de ani, toata lumea iti va spune ca esti prea tanar pentru casatorie, ca vei rata o multime de lucruri, ca faci o greseala si ca relatia nu va functiona!

O alta problema la care trebuie sa te gandesti este faptul ca, daca decizi sa te casatoresti la o asemenea varsta fetele vor vedea pe degetul tau verigheta si nu se stie daca vei mai avea sau nu vreodata succes in jurul femeilor. Acestea se vor simti indreptatitie sa iti marturiseasca ca ai gresit, si indicat ar fi sa nu te simti rusinat de decizia pe care ai luat-o!

Casatoria poate fi un pas important in viata oricarei persoane. In primul rand, casatoria poate oferi o baza solida pentru o relatie de lunga durata, deoarece implica o promisiune de fidelitate si angajament fata de partener. Acest lucru poate duce la o relatie mai puternica si mai fericita.

De asemenea, casatoria poate oferi un mediu stabil si sigur pentru cresterea si educarea copiilor. Copiii care cresc intr-un mediu casatorit sunt mai putin predispusi la probleme de comportament si au mai multe sanse sa aiba succes in viata.

Casatoria poate, de asemenea, oferi avantaje financiare, cum ar fi impozite mai mici si posibilitatea de a face economii prin achizitionarea de bunuri si proprietati in numele ambilor parteneri.

In plus, casatoria poate aduce si beneficii sociale si emotionale. Sotii au o retea de sprijin si suport in partenerul lor, ceea ce poate ajuta la reducerea stresului si la cresterea sentimentului de fericire si implinire.

In cele din urma, casatoria poate fi un pas important pentru cei care doresc sa-si construiasca o viata impreuna si sa-si imparta responsabilitatile si realizarile. Indiferent de motivele pentru care o persoana alege sa se casatoreasca, casatoria poate fi o experienta pozitiva si benefică atât pentru cei doi parteneri, cât și pentru familia lor și comunitatea lor.

S-ar putea să-ți placă și...