ElectroIT

Da lumina casei tale intr-un mod inteligent

cum-sa-faci-lumina-in-casa-ta

Let there be light….Să se facă lumină și s-a făcut. Din timpurile străvechi și până acum lumina este cea care transformă întunericul, îl înnobilează, făcând din noapte zi. Lumina a căpatat valențe moderne, electricitatea fiind lucrul esențial fără de care sincer nu îmi imaginez viața.

Miracolul luminii la care oamenii Antichității doar visau, capătă forme diverse. Lumina din casele noastre nu este simplă electricitate, care luminează un bec. Becul are propria lui poveste. Unii preferăm becurile economice, pentru că vrem să avem parte de lumină, dar să economisim bani și să plătim mai puțin la factura de curent.

Pentru cei care doresc să economisească bani la energia electrică, pot merge pe varianta unor becuri led acestea fiind alegerea perfecta deoarece reduc costurile facturiii cu până la 40%. În plus au o durată de viață mult mai mare față de becurile obișnuite, iar acest lucru l-am testat pe pielea mea când am primit cadou câteva becuri cu led de la SaveElectro. Săptâmânal mi se ardeau becurile cu filament, ca să nu zic că îmi sărea și siguranța de cele mai multe ori. Ultima pățanie a fost când mi s-a spart un bec, de fapt a explodat când am aprins întrerupătorul și toate cioburile au ajuns în capul meu și desigur în toată casa.

De ce am incercat aceste becuri cu led

cele-mai-bune-becuri

Mi s-a luat de aceste becuri, de aceea am încercat becurile cu led. Nu sunt expertă în ale electricității, dar am schimbat becul acum peste o lună și jumătate, și nu s-a ars. În plus luminează mai puternic față de cele clasice, ceea ce mă bucură maxim mai ales că îmi place ca într-o cameră să fie lumină de calitate.

Dacă fac un calcul simplu, pe un bec cu led dai în jur de 10-18 lei, un bec cu filament costă cam 2 lei, însă becurile tradiționale se ard mai repede și trebuie schimbate mai des, așa că ieși în avantaj considerabil cu un bec cu led. Ba chiar cheltuiam mai mulți bani folosind becurile normale, așa că nici gând să mă întorc la acestea.

De la SaveElectro am pus ochii pe niște becuri vintage, care sunt create după modelul primelor becuri inventate de Thomas Edison. Un bec vintage nu este un moft, ci mai degrabă o necesitate atunci când dorești un aspect altfel în interiorul căminului tău. Atracția către vintage a crescut considerabil în ultimii ani, și văd din ce în ce mai multe localuri, dar și locuințe decorate în stil vintage.

Becul edison

Un bec edison va fi cu siguranță accesoriul care va completa decorul retro al oricărei cameră. Lumina emanată de un bec vintage nu este foarte puternică, mai degrabă creează o atmosferă intimă, caldă de aceea e indicat să îl amplasați în dormitor, pe un hol, dau de ce nu în bucătărie.

Becurile vintage se potrivesc perfect timpurilor moderne, și se înfiletează ușor ca orice alt bec. Alege corpuri de iluminat care pun în valoare becul, și vei avea o atmosferă retro perfectă. Ceea ce îl diferențază de alte becuri, este filamentul incandescent care este recreat după modelul primelor becuri inventate în anii 1879 de Edison. Durata de viață a becurilor este de  2500 de ore.

Indiferent de varianta pe care o preferi, becurile însuflețesc viața unei case, dându-i lumina de care are nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...