ElectroIT

Congelatorul – Caracteristici generale. Achizitionarea unui congelator de buna calitate

Congelatorul

Achizitionarea unui congelator de buna calitate nu este neaparat un lucru foarte simplu de facut, caci pentru a fi capabil sa cumperi un astfel de aparat de uz casnic de o buna calitate, trebuie sa cunosti cateva lucruri destul de importante despre caracteristicile lui. Iar printre principalele caracteristici de care trebuie tinut cont, atunci cand se doreste cumpararea unui congelator, se numara: nivelul de zgomot, controlul temperaturii, autonomia, capacitatea de congelare, iluminarea interioara, sistemul de dezghetare si sistemul antibacterian.

In ceea ce priveste zgomotul produs de congelatoare, in ultima perioada de timp specialistii au incercat sa creeze compresoare cat mai silentioase, insa atunci cand cumparati un congelator, este neaparat necesar sa va asigurati ca acesta are un nivel de zgomot cat mai mic. Si tocmai din acest motiv este foarte important sa optati pentru achizitionarea unui congelator care sa aiba un nivel de zgomot mai mic de 40 de decibeli.

Controlul temperaturii este de asemenea o caracteristica destul de importanta in ceea ce priveste congelatoarele, deoarece aceasta este benefica atunci cand dorim sa pastram produsele inghetate la o anumita temperatura, pe care o dorim.

Atunci cand vine vorba despre autonomie, trebuie sa stim ca aceasta difera in functie de tipul de congelator. Iar astfel va pot spune ca, congelatoarele verticale au o autonomie de pana la 32 de ore, in timp ce cele orizontale pot atinge chiar si o autonomie de 72 de ore. Astfel ca, in cazul in care locuiti intr- o zona in care curentul electric se intrerupe frecvent, atunci este recomandat sa optati pentru un congelator orizontal.

Capacitatea de congelare se refera strict la cate kilograme de produse pot fi congelate intr- un interval de timp de 24 de ore. Iar aici trebuie sa spun ca exista si congelatoare care sunt dotate cu functia de congelare rapida si care sunt destul de avantajoase atunci cand vine vorba despre congelarea rapida a unor cantitati mari de alimente perisabile.

Atunci cand doriti sa cumparati congelatoare, este recomandat sa va asigurati ca acestea vor fi dotate cu functia “ iluminare interioara”, deoarece aceasta va poate fi destul de utila atunci cand congelatorul este amplasat intr- o zona mai slab iluminata. Si tot in acest caz trebuie sa va informez ca la congelatoarele de ultima generatie, iluminarea interioara se realizeaza cu ajutoul LED- urilor, iar acestea aduc avantaje precum consumul redus si o durata de viata mult mai lunga.

Congelatoarele pot fi cu dezghetare manuala, automata sau no frost ( fara gheata). Iar aici va recomand sa optati intotdeauna pentru congelatoare cu dezghetare automata sau no frost, deoarece acestea sunt foarte performante si nu va vor da foarte mari batai de cap. Spre exemplu in cazul congelatoarelor cu sistem de dezghetare no frost, racirea interioara se va face cu ajutorul unui aer rece uscat.

S-ar putea să-ți placă și...