ElectroIT

Cum alegi o masina de spalat rufe eficienta

masina-de-spalat

O masina de spalat rufe buna nu iti va curata doar hainele bine, ci va putea sa te ajute sa economisesti cat mai mult timp, apa, energie si bani – daca alegi un model eficient. Aceasta a aparut in secolul XX si, de atunci, pana in prezent, a evoluat foarte mult, existand unele modele care se pot conecta chiar si la Internet, in ziua de azi.

Cum sa alegi o masina de spalat rufele de calitate

Oferta de masini de spalat rufe este foarte diversificata, de aceea, e important sa stii cum sa alegi un model care sa iti indeplineasca nevoile casnice, dar si care sa se incadreze in bugetul pe care il ai. Exista modele cu un pret foarte accesibil, al caror cost de achizitionare incepe de la doar cateva sute de lei, acestea fiind cele mai scumpe. Exista, de asemenea, si modele foarte scumpe, cu zeci de functii si carateristici. Intre aceste doua categorii se afla aparatele cele mai accesibile financiar si cu functiile cele mai importante incluse.

Dimensiunile pe care pe are masina de spalat rufe reprezinta una dintre caracteristicile cele mai importante, mai ales in cazul in care spatiul din locuinta ta nu este foarte generos, mai ales pentru a putea sa instalezi o masina de spalat rufe. Masoara cu atentie sporita fiecare parte a locului in care urmeaza sa stea dispozitivul ales, lasand chiar cativa centimetri in plus, deoarece masina se poate misca atunci cand se afla la centrifugare sau la stoarcere si nu vrei sa se izbeasca de pereti.

Referitor la dimensiunile sale

Referitor la dimensiunile sale, o masina de spalat rufe poate sa faca parte din patru categorii: cu incarcare verticala (90 x 60 x 60 de centimetri; inaltime x adancime x latime), cu incarcare frontala (85 x 60 x 60), slim cu incarcare frontala (85 x 40 x 60) si compacta slim cu incarcare frontala (67-70 x 44-47 x 51).

Capacitatea de spalare se refera la greutatea de rufe, in kilograme, care se poate spala intr-un ciclu. Chiar daca pare ca alegerea aceasta ar trebui sa fie facuta pe baza principiului “cu cat mai mult, cu atat mai bine”, acest lucru nu este adevarat, oricat de tentanta ar fi o masina de spalat rufele care are o capacitate de spalare de 12 kilograme. Asta pentru ca doar unele programe pentru spalare te lasa sa folosesti cantitatea maxima de rufe.

De asemenea, capacitatea maxima e precizata atunci cand e vorba de o incarcatura de haine care sunt facute din bumbac – in schimb, atunci cand e vorba de sintetice, de perdele, prosoape etc, capacitatea aceasta scade la jumatate si chiar la un sfert, atunci cand e vorba de asternuturi, de haine de lana, de tesaturi pufoase etc. Tinand cont de faptul ca se recomanda sa speli rufele de aceeasi culoare deodata, devine tot mai greu sa umpli o cuva de 12 kilograme.

Asadar, tine cont de acest lucruri si alegerea unei masini de spalat rufele va fi mult mai usoara, de acum inainte, avand deja cateva cunostinte in acest domeniu, care sa te ghideze.

S-ar putea să-ți placă și...