ElectroIT

Cum alegi masina de spalat rufe dupa functii

masina-de-spalat

Cumpararea unei masini de spalat rufe tine de foarte multe aspecte pe care trebuie sa le analizezi, precum dimensiunile sale si tipul de incarcare, la care se adauga, desigur, si pretul. Pe langa aceste aspecte foarte importante, trebuie sa mai iei in considerare o serie, precum capacitatea de spalare, viteza de centrifugare, materialul din care e facuta cuva etc.

Ce trebuie sa analizezi la o masina de spalat rufe

Unul dintre aspectele cele mai importante este capacitatea de spalare. Teoretic, daca stai sa te gandesti, cu cat cantitatea de rufe care poate fi spalata intr-un singur ciclu este mai mare, cu atat este mai bine. Practic, insa, capacitatea de spalare trebuie sa fie aleasa tinand cont de marimea familiei tale.

Asadar, in cazul in care locuiesti singur, poti sa alegi un model care sa aiba o capacitate de cinci – sase kilograme, in schimb ce, daca locuiti trei oameni intr-o casa, un model cu o capacitate de pana in opt kilograme ar fi potrivit. Daca familia ta chiar este mare, capacitatea de spalare trebuie sa depaseasca opt kilograme. Alegerea aceasta se bazeaza pe faptul ca, din punctul de vedere energetic, un astfel de aparat e mai eficient daca e incarcat la maximum.

Viteza de centrifugare este, de asemenea, important.

Viteza de centrifugare este, de asemenea, important. Pe scurt, cu cat numarul de rotatii pe minut e mai mare, cu atat si rufele tale vor fi stoarse mai bine. De aceea, trebuie sa alegi un model care sa aiba o viteza de centrifugare cat mai mare, o putere de 1000 – 1200 de rotatii pe minut fiind ideala. Poti sa gasesti si modele care sa aiba doar 800 de rotatii pe minut, dar si unele foarte performante, care sa aiba 1600 de rotatii pe minut. Viteza de centrifugare se afla in stransa legatura cu programul de spalare pe care l-ai ales, deci, rufele pot fi stoarse la o viteza redusa ca sa nu fie deteriorate.

Referitor la materialul din care e facuta cuva trebuie sa stii ca in ziua de azi, majoritatea modelelor au cuva realizata din plastic, material care poarta si numele de duraprop, polipropilena sau policarbonat. Chiar daca nu pare impresionant, de fapt, plasticul dispune de avantajul important ca e un izolator termic foarte bun, deci, apa nu trebuie sa fie reincalzita in permanenta la temperatura care a fost setata. Modelele care au cuva din inox, in schimb, prezinta avantajul ca sunt mult mai rezistente in timp.

Eficienta energetica e un aspect pe care trebuie sa-l analizezi, indiferent de ce aparat electrocasnic iti cumperi. In cazul unei masini de spalat rufele, aceasta se refera atat la consumul de energie electrica, precum si la cel de apa, de aceea, este si mai important. Modelele cele mai eficiente sunt cele care incep de la clasa A, ajungand pana la clasa A++++, dar acestea din urma sunt mai rare, mult mai comune fiind cele din clasa A+++.

Analizand aceste aspecte, poti sa gasesti usor masina de spalat rufele pe care ti-o doresti, fara sa iti mai faci griji ca ai fi putut trece cu vederea anumite caracteristici importante.

S-ar putea să-ți placă și...