Frumusețe Sanatate

Acneea în rândul adolescenților – Cauze, Tratament

acneea-la-adolescenti

Acneea este o infecție a pielii care începe într-un folicul sau in glandele sebacee. De asemenea, menționată ca un abces de piele, aceasta este o infectie localizata adanc in piele. Localizarea începe, în general, ca o zonă înroșită. De-a lungul timpului, zona devine ferma și rosiatica. În cele din urmă, centrul abcesului se înmoaie și se umple cu puroi. Aici incepe lupta impotriva infectiilor din sange pe care organismul le transmite prin sange pentru a trata infecția. Această colecție de celule albe din sânge, bacterii și proteine ​​este cunoscut sub numele de puroi. În cele din urmă, puroiul “formează un cap”, care poate fi deschis chirurgical sau să se scurgă prin suprafața pielii în mod spontan.

Frmarea unui cos începe ca un nodul dur, roșu, dureros, de obicei, mai puțin de un inch în dimensiune. Pe parcursul următoarelor câteva zile, nodul devine mai moale, mai mare, si mai dureros. Semne ale unei infecții severe sunt:

  • pielea din jurul cosului devine roșie, dureroasă și umflată;
  • mai pot apărea alte cosuri în jurul celui original;
  • febra cosului se dezvoltă;
  • ganglionii limfatici din zona devin umflati.

cum-scapi-de-acnee

Cele mai comune locuri pentru a apărea un furuncul se află pe

  • gât,
  • axile,
  • umeri,
  • fese.

Atunci când apare pe pleoapa, este numit -un coteț- (ulcior).

Există mai multe cauze in care apare acneea grava sau furuncul. Furunculele sunt de obicei cauzate de un tip de bacterie numită Staphylococcus (stafilococi). Multe dintre infectiile cu stafilococul se dezvolta in abcese si pot deveni grave intr-un timp repid. Acest germen poate fi prezent pe pielea normală și intră în organism prin pauze mici in piele sau prin deplasarea unui fir de păr. Unele furuncule pot fi cauzate de un fir de păr incarnat in piele. Altii se pot forma ca rezultat al unei așchie sau a altor materiale străine, care ajuta infecția să se dezvolte.

Pielea este o parte esențială a apărării noastre imunitare împotriva materialelor si a microbilor care sunt străini pentru corpul nostru. Orice intepare în piele, cum ar fi o tăietură, trebuie sa stim ca se poate dezvolta într-un abces, infectat cu bacterii

S-ar putea să-ți placă și...