ElectroIT

Viitorul promiţător al celor de la Apple

viitorul-apple

Ca mai toţi fanii tehnologiei, am fost prezent, la streamingul live al keynote-ului Apple, din data de 02 iunie, 2014, ora 20:00 a României (acum 7 ani).

În timp ce priveam streamingul nu am putut să nu observ nouă latură a celor de la Apple, amestecul de distracţie şi încredere emanată pe scenă şi retransmisa pe micul ecran a dat startul unui nou început!

Apple s-a retrezit la viaţă, iar de data asta mai plini de viaţă ca oricând. Iată ce afirmă Joshua Topolsky, de la publicaţia The Verge: “We’re back, we’re ready to play, and we know who we are.” 

Băieţii de la Apple încă surprind publicul cu inovaţii, care mai de care, iar pentru noi consumatorii înseamnă evoluţie, înseamnă că avem de unde alege.

Dacă încă nu ştiai la ce se referă WWDC, acesta este este un acronim şi vine de la World Wide Developer Conference, în traducere din limba engleză – conferinţa internaţională a developerilor.

Fiindcă este vorba de o conferinţă care se dedică în special developeri, Apple a început conferinţa cu un clip ce avea ca tema principală “Cine sunt persoanale din spatele aplicaţiilor.” Apoi, Tim Cook a luat conducerea făcând o mică prezentare a numerelor. Acestea stau cam aşa:

Curiozitatea mă întreabă, dacă în cele 40 de milioane de copii ale OS X Maveriks se numără şi instalările  de pe hackintosh-uri, din moment ce hardware-ul poate fi văzut că şi când ar fi direct de la Apple, bineînţeles cu ajutorul unei mici ajustări în cod! Dar, este un exerciţiu pe care îl voi discuta într-un articol separat.

În poza nr. 4, se poate observa expresia CEO-ului Tim Cook, exprimând superioritatea faţă de tabăra adversă a celor de la Windows. Întrecerea şi concurenta este mare, iar pentru noi, cum am mai spus anterior, înseamnă câştig!

Făcând sistemul de operare desktop OS X şi cel mobil iOS să comunice între ele, au creat un ecosistem inteligent şi intuitiv care aduce pe masă noi unelte developerilor pentru a se juca, iar denumirea atribuită este “Continuity”.

Continuity permite sincronizarea între device-urile de tip desktop şi cele de tip mobil să ne simplifice tranziţia de la mobil la desktop.

Cu alte cuvinte, dacă scrii un mail pe telefon sincronizarea se face în mod automat şi de vrei să continui de la desktop să scrii mailul nu trebuie dăcât să apeşi un singur click şi continui exact de unde ai rămas!

Aşadar, iată cele mai interesante lucruri care mi-au stârnit curiozitatea:

OS X Yosemite:

Noul sistem de operare va fi în formă sa finală gratuit în această toamnă. Dar până atunci există versiuni beta care ne vor arăta despre ce este vorba.

UN NOU LOOK

Cea mai recentă versiune de OS X include o revizuire vizuală totală inspirată de la vărul său mobil, iOS. Designul plat, panouri translucide și lipsa de degradeuri și texturi pot fi găsite de-a lungul OS X 10.10, dând un aspect mult mai modern sistemului de operare desktop.

BARA DE NOTIFICĂRI ȘI WIDGET-URILE

Yosemite îi dă barei laterale de notificare, introdusă în Mountain Lion, un makeover vizual mai dramatic, rotirea translucidă de fond și extinderea caracteristicilor fac bara să arate și să funcționeze mai mult decât în iOS.

Un „Azi” a fost adăugat la noul centru de notificări, permițând vizulizarea evenimentelor din calendar, memento-urilor și prognozei meteo. În cele din urmă, puteți personaliza centrul de notificări prin adăugarea de widget-uri de la terți și aplicații din App Store Mac.

UN NOU REFRESH PENTRU FUNCTIA SPOTLIGHT

Spotlight-ul primeşte primul mare update după ani de zile, cu un launcher nou şi un câmp de căutare care apare în mijlocul ecranului. Puteți lansa rapid aplicații prin tastarea doar a primelor litere, puteţi naviga printre documentele locale (având previzualizare), şi de la a face căutări în Wikipedia și hărţi la persoane de contact și evenimente, toate acestea din cadrul noului instrument.

SAFARI

Apple a dat browser-ului Safari unele trucuri vizuale și funcționale. În primul rând au scurtat bara de adrese din partea de sus a ferestrei. În al doilea rând bara de adrese a devenit, de asemenea, inteligenta și poate sugera articole relevante de la Wikipedia, bazate pe ceea ce tastați.

Apple a adus la Safari un buton de „share” identic cu cel găsit în iOS, împreună cu un meniu care afișează căutări şi pagini accesate recent. Caracteristica cea mai dramatică este nou Tab View, un buton care vă oferă un „ochi de pasăre” ce aruncă o vedere în toate filele deschise.

Pe lângă toate acestea, au umblat şi la partea de core a browser-ului, optimizând eficienta înmulti-window, capacitatea de streaming pe MacBook Air de pana la 2h in format full HD si suport pentru Web GL, SPDY, IndexedDB, JavaScript Promises, CSS Shapes and Compositing, HTML5 Premium Video.

S-ar putea să-ți placă și...