Casă și Gradină

Gradina in stil Feng-Shui

gradina-balcon

Un feng shui bun in gradina ta va ajuta la atragerea energiei de calitate in casa ta, precum si recreerea simturilor. Atunci cand vine vorba de o gradina cu un feng shui bun, marimea gradinei nu este principalul criteriul. Bineinteles ca este minunat sa fii inconjurata de o gradina mare, dar tot ceea ce ai este doar un spatiu mic cu care sa lucrezi, si poti crea o gradina minunata folosind cateva trucuri feng shui
Principalele instrumente folosite in crearea unei gradini frumoase sunt aceleasi instrumente folosite in crearea unei case frumoase in stil feng shui.

Vei avea nevoie de a harta a energiei in primul si in primul rand.
Ai nevoie de asemenea sa intelegi cele cinci elemente ale teoriei feng shui si sa stii sa aduci energia buna. De exemplu, zona de nord a gradinii este conectata cu energia cresterii personale si auto-cultivarii, si elementele de feng-shui necesare in aceasta zona este pamantul. In mod normal, aceasta ar fi o zona excelenta pentru o gradina Zen.

Daca vrei sa adaugi apa gradinii tale, zonele feng shui precum sud-est, est si nord sunt excelente pentru elementele de energie. Daca vrei sa creezi o zona de joaca pentru copii, atunci zona de vest este recomandata pentru ca este buna pentru energie si creativitate.

Lucrand cu culorile feng shuiului este un mod minunat de a-ti infrumuseta gradina. Bucura-te de gradina feng shui, de culorile si elementele naturale care aduc bucurie si placere.

Gradina noua

Iata cativa pasi pentru a-ti ” remodela” gradina.
Transforma-ti gradina intr-una cat mai frumoasa. Da-i o forma amuzanta sau foloseste-o pentru a sublinia liniile casei. Odata ce ai obtinut forma perfecta, marcheaza marginile.
Ingrijeste-ti iarba. O iarba frumoasa este cea care este tunsa si care este intotdeauna verde.
Scapa de pietrele care s-au adunat in curtea ta.
Desi iti ia mai mult timp, pozitioneaza flori in ghivece inainte de ale planta in pamant pentru a te asigura ca sunt prinse. Astfel vei face diferenta.
Atunci cand stii ca plantele tale sunt in locul potrivit, uda-le si ingrijeste-le corespunzator. Atunci cand abia sunt plantate florile au nevoie de multa apa.
Pentru o gradina cu un look mai sofisticat ar trebui sa plantezi si niste copacei. Pe langa faptul ca iti vor oferi un aspect frumos, iti vor oferi si mai multa umbra si intimitate in curtea ta.

Gradina in balcon

Cu putina planificare, un balcon mic poate oferi unele dintre cele mai frumoase privelisti: decoruri superbe, flori colorate, chiar legume. O gradina intr-un balcon mic are plante in fata si aproape, acolo unde le poti aprecia. Plantele asigura un interes sezonal si un pic de intimitate si inca mai ramane spatiu pentru o cina sau pentru o masuta de cafea.
Un balcon este o gazda a provocarilor gradinaritului – fara pamant, poate prea multa umbra sau prea mult soare si dificultate in udat. Nu renunta totusi la visele tale de gradinarit. Poti sa cresti plantele tale in balcon si sa creezi o mini-gradina, daca tii minte urmatoarele:
1. Creaza un punct focal
Punctul focal din acest plan este un pom mic sau standard.
2. Planteaza florile in ghivece
Floricelele acelea colorate asigura o adevarata priveliste.
3. Nu ita de verdeata
Orice iarba si legume poti sa plantezi in balconul tau, astfel incat sa creezi un spatiu verde si plin de viata.

S-ar putea să-ți placă și...