Casă și Gradină

Rhododendron

Rhododendron

Rhododendron simsii este o planta originara din China si Japonia, cunoscuta sub numele de Azalee de camera. Este una dintre cele mai frumoase reprezentate ale speciei. Florile simple ori compuse sunt de culoare alba, roz, roz-rosietic, rosu, portocaliu ori multicolore.

Amplasare

Se aseaza in loc luminos pana la semiumbros, cu temperaturi in jur de 18º C. Din mijlocul lunii mai se poate scoate in aer liber, intr-un loc mai protejat.

Ingrijire

La origine este o planta de mal, deci este pretentioasa la apa si umiditate. Se va uda abundent cu apa fara clor.

Este o planta perena, dar se poate incerca reinflorirea ei prin asezarea in locuri racoroase, semiumbroase si uscate. Pana la aparitia bobocilor se va pastra la o temperatura de cel putin 7º C, dupa care se va obisnui treptat cu temperaturi mai ridicate.

In perioada de inflorire se vor administra ingrasaminte in solutie, la interval de doua saptamani, iar la 2-3 ani se va trece la replantarea ei. Florile ofilite se vor indeparta. In afara perioadei ei de inflorire, cand a-re nevoie de inflorire mai puternica, necesita locuri semiumbroase si temperaturi de 8-15º C.

Prefera o umiditate ridicata. Frunzele vor fi pulverizate cu apa in ada fel ca aceasta sa nu ajunga si la flori.

Solul trebuie sa fie usor, nisipos, cu mult humus, cu pamant de frunze, eventual cu turba si ingrasamant de grajd bine descompus. Foarte important este sa nu contina calcar. Nu iubeste in mod deosebit soarele, dar are nevoie de lumina. In timpul verii o vom amplasa in locuri umbrite, iar in timpul iernii, in perioada de repaus, ii vom asigura un amplasament intr-un loc luminos si racoros.

Taierile de modelare se fac in luna mai, cand vor fi inlaturati lastarii subtiri si lacomi care secatuiesc planta si ii strica aspectul.

S-ar putea să-ți placă și...