Foarte multi oameni isi doresc ca zambetul lor sa fie alb si stralucitor. Ei spera ca acele pete inestetice care s-au format de-a lungul anilor, sa fie reduse sau chiar eliminate. Benzile de albire a dintilor sunt considerate o metoda optima de a obtine acel alb mult dorit. Nu exista nicio indoiala ca ele chiar functioneaza si reprezinta, cu certitudine, o optiune mult mai buna decat anumite kit-uri de albire care exista pe piata si care nu sunt de incredere.
Cum functioneaza benzile de albire a dintilor?
Benzile de albire sunt confectionate dintr-un material plastic, sunt foarte flexibile si acoperite cu un strat foarte subtire de gel. Acest gel contine o substanta care se numeste peroxid de carbamida sau de hidrogen. In momentul in care banda este aplicata pe dinti, gelul este presat pe suprafata lor, permitandu-i sa patrunda in interiorul smaltului si sa inceapa procesul de albire. Benzile pot fi aplicate zilnic, iar perioada poate sa difere de la doua, trei saptamani, pana la cateva luni, in functie de producator. Desi pare o solutie ideala pentru a obtine un zambet minunat, ar trebui sa stiti ca aceste benzi pot crea anumite probleme, pe care o sa vi le prezentam in cele ce urmeaza.
Riscul de albire neuniforma
Este foarte important sa aplicati banda pe suprafata dintilor cu multa atentie, tanand cont de faptul ca este o suprafata bidimensionala ce se aplica unui dinte tridimensional. Intotdeauna vor exista locuri in care banda nu va intra in contact cu dintele. Trebuie sa stiti ca, daca nu veti fi atenti si veti lasa portiuni mari de dinti neacoperite, acele zone nu se vor albi la fel ca celelalte. Rezultatul, cu siguranta, nu va fi cel la care va asteptati.
Probleme gingivale
Agentul de albire din benzi, chiar daca nu este la fel de puternic ca cel care este folosit in cabinetele medicilor stomatologi, este, totusi, o substanta chimica puternica, care poate avea efecte negative asupra gingiilor. De aceea, este important sa evitati contactul dintre benzi si gingii de fiecare data, chiar daca este mai usor de zis decat de facut. Luati in considerare sa utilizati foarfecele pentru a taia benzile pentru a se potrivi cu dantura dvs.
Sensibilizarea dintilor
Cu toate ca benzile reprezinta o metoda de albire optima care poate fi utilizata si acasa, excesul poate sa duca la sensibilizarea danturii si chiar la distrugerea smaltului. Daca acesta este erodat, nu numai ca veti avea dureri, dar pot sa apara si alte probleme. Nu este indicat sa lungiti tratamentul mai mult decat este indicat in instructiuni si asigurati-va ca dintii dvs. sunt in stare buna, fara carii, iar gingiile, de asemenea, sa fie sanatoase.
Ar trebui sa folositi benzi de albire?
Benzile de albire pot fi o modalitate eficienta de a imbunatati aspectul dintilor dvs. insa, inainte de a incepe acest tratament de albire acasa, cel mai indicat ar fi sa cereti sfatul unui medic stomatolog, pentru ca el este cel mai in masura sa va spuna daca vi se potriveste sau nu. In cazul in care vi se va transmite ca benzile de albire nu sunt indicate pentru dvs., puteti cere un tratament care sa va ajute sa obtineti zambetul alb si stralucitor pe care il doriti.