Slabire

Dieta Dukan si cateva informatii

-noile celule din tesutul muschilor scheletic nu o sa fie hranite cu glucoza abia formata- devenind inchise pentru glucoza printr-o scadere a expresiei membranelor celulelor musculare de GLUT4

-proteinele o sa fie folosite pentru a hrani celulele hepatice- care nu se pot hrani cu cetone deoarece nu au enzima care sa transforme cetonele in acetil-CoA si sa le introduca in TCA pentru a produce energie

3) Prin rezistenta la insulina si autofagia celulelor musculare, dietele cetogenice pot genera hiperplazia adipocitelor

Numarul si dimensiunile adipocitelor incep sa creasca- in timp ce pierzi greutate pe cantar prin pierderea apei- pentru ca ele primeau “mancarea” care trebuia livrata celulelor musculare.

Pierderea in greutate pe care o vezi este deshidratare dublata de redistribuirea grasimii in corp si marind numarul de celule grase prin transformarea pre-adipocitelor in adipocite.

In timpul dietei cetogenice poti sa:

  • -iei grasimea din tesutul adipos si sa o depozitezi in alte zone ale corpului
  • -sa maresti numarul de celule adipoase.

In timpul dietelor cetogenice, arderea grasimii incepe, dar nu este dusa pana la capat

Da, o sa cantaresti mai putin si o sa porti haine mai mici, dar acest lucru o sa se intample pentru ca ai consumat celulele musculare, nu grasimea. Si, in timp, o sa iei din ce in ce mai mult in greutate mancand din ce in ce mai putin

Problema cu dieta Dukan si, de fapt, cu orice alte cetogenica nu este daca o sa renunti la ea, ci momentul cand o sa se intample

Este ca si cum te-ai agata de bunavoie de o stanca si te-ai tine doar prin vointa ta. Si nu o sa cedezi datorita lipsei tale de vointa, ci pentru ca, din ziua in care ai inceput aceasta nebunie metabolica, o armata intreaga de hormoni se lupta cu tine pentru a te impiedica sa te autodistrugi.

Cetonele sunt un simbol al infometarii si cetogeneza este un steag rosu metabolic care cheama la razboi aceasta armata de hormoni setata impotriva ta.

Dar nivelele marite de acizi grasi din sangele tau – fie venind de la mica lipoliza care a avut loc cand Bruce Lee si-a adunat armata, fie de la mancare- o sa stimuleze leptina ( da, hormonul satietatii).

Mai simplu, dupa un timp de la inceperea dietei cetogenice, o sa te simti rau numai cand te gandesti la carne. Si pentru ca leptina de asemenea actioneaz adanc in hipocampus, aceasta stare de rau o sa fie memorata adanc in creierul tau pentru a preveni viitoare tentative cetogenice.

S-ar putea să-ți placă și...