Sanatate

Soluții Naturale pentru Dinți Mai Albi

solutii-pentru-dinti-mai-albi

Crezi ca zambetul tau ar putea arata bine si stralucitor, dar nu doriti sa investiti timp sau bani pentru tratamente in cabinetele stomatologice? Astazi in acest scurt articol o sa va dau cateva idei care nu sunt vandute precum anumite geluri sau benzi pe care le gasiti aproape in orice magazin. Este posibil ca anumite produse care va pot albii dantura sa le puteti gasiti in domiciliul dumnevoastra. O buna igiena orala este o metoda adevarata incercata si pentru pastrarea zambetul frumos.

Folosirea atei dentare ajuta la scoaterea alimentelor si a bacteriilor care ar putea intari in spatile dintre dinti, si in timp ar duce la formarea pietrei dentare. Un studiu recent a constatat ca utilizarea de ulei de nuca de cocos ar putea preveni aparitia cariilor dentare, dar nu exista nici o stiinta sa-l sprijine lasand o oarecum un semn de intrebare. O alta metoda de albire a dintilor se poate face cu praful de copt. In afara de a ajuta cresterea aluatului, este, de asemenea, un abraziv bland, care curata petele de pe dinti. Ai putea incerca sa utilizezi o pasta cu bicarbonat de sodiu, si veti obtine rezultate foarte bune. Acidul malic din mere, capsuni si ananas stimuleaza saliva pentru a spala acizi.

Apa oxigenata este agentul de albire gasit in cele mai multe kituri de albire acasa. Un studiu a constatat ca o pictura de apa oxigenata cu 6% peroxid de hidrogen pe dinti a facut o diferenta notabila dupa 2 saptamani. Sticlutele de apa oxigenata sunt relativ ieftine, si le puteti cumpara dintr-o farmacie. Insa va sfatuiesc sa aveti grija cu cantitatile astfel incat sa nu raniti gingiile. Daca faceti gargara cu otet de mere inainte de a va peria, o sa va ajute sa ucideti bacteriile si sa eliminati treptat petele de pe dinti. Si stafidele ajuta la mentinerea unei danturi sanatoase si albe prin stimularea productiei de saliva si asta va ajuta sa indepartati placa dentara.

cum-sa-ai-dinti-mai-albi

Implanturile Dentare

In ciuda imbunatatiri servicilor stomatologice in ingrijirea dentara, milioane de romani sufera anual pierderea unui dinte sau a mai multor dinti, mai ales din cauza cariilor netratate, gingivita, sau pur si simplu accidental. Timp de multi ani, singurele optiuni de tratament disponibile pentru persoanele carora le lipseau dintii erau clasicele poduri sau lucrarile protetice. Dar, in prezent, implanturile dentare sunt disponibile.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt radacinile dintilor care urmeaza a fi inlocuiti. Implanturile pot oferi o baza solida- fixa ​​(permanenta) sau detasabila (dintii de inlocuire), care sunt special create pentru a se potrivi si pentru a se asemana dintilor naturali.

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Exista mai multe avantaje pentru implanturile dentare, inclusiv:

  • aspectul imbunatatit. Implanturile dentare arata si se simt ca proprii dinti. Și ,pentru ca acestea sunt proiectate pentru a fuziona impreuna cu osul, ele devin permanente.
  • vorbire imbunatatita. Cu clasicele proteze dentare, dintii pot aluneca in interiorul gurii facandu-va sa mormaiti cuvintele. Implanturile dentare va permit sa vorbiti fara griji ca dintii ar putea aluneca.
  • confort sporit. Deoarece acestea devin o parte din voi, implanturile au rolul de a elimina disconfortul protezelor dentare.
  • mancati in siguranta si fara dureri. Acestea functioneaza ca proprii dinti, permitandu-va sa manancati alimentele preferate cu incredere si fara durere.
  • se imbunatateste stima de sine. Implanturile dentare va pot da inapoi zambetul.
  • se imbunatateste sanatatea orala .
  • durabilitate. Implanturile sunt foarte durabile. Cu grija, cele mai multe implanturi pot dura chiar si o viata intreaga.

Cum ingrijesc implanturile dentare?

  • Implanturile dentare necesita aceeasi grija ca si dinti reali, inclusiv periaj, folosirea atei dentare, clatirea cu  apa de gura antibacteriana, si controale periodice la medicul stomatolog.
  • Ratele de succes ale implanturilor dentare variaza, in functie de locul maxilarului in care implanturile sunt plasate, dar, in general, implanturile dentare au o rata de succes de pana la 98%.

S-ar putea să-ți placă și...