Sanatate

Banda kinesiologica si terapia masajului

masaj si benzi kinesiologice

Cine nu iubeste o sedinta linistitoare de masaj, fie in tihna propriului camin, fie in cadrul unui centru spa? Acele momente de profunda relaxare, in care toti muschii se bucura de atingerea magica a terapeutului, care chiar stie ce face! Daca inca nu te-ai bucurat de o sedinta binefacatoare de masaj, atunci sa stii ca este timpul!

Masajul plus banda kinesiologica, egal, beneficii multiple

Ceea ce mi se pare interesant, dar si extrem de util, este combinarea terapiei masajului cu benzile kinesiologice. Avand in vedere faptul ca industria masajului se afla in continua expansiune, cred ca ar fi indicat ca specialistii din aceasta arie sa includa si benzile kinesiologice in procesul de recuperare a celor care vin la ei. Daca tot se doreste o recuperare rapida si cu efecte pe termen lung, ar trebui sa se dea o atentie mai mare acestor benzi elastice. Dar haideti sa vedem, de ce este atat de eficare aceasta metoda?

banda kinesiologica

Ce este rolul benzilor kinesiologice?

Benzile kinesiologice ofera o reabilitare mai rapida la nivelul corpului, a regiunilor care au fost afectate si suprasolicitate in urma efortului fizic sau, dimpotriva, a sedentarismului. Astfel, se utilizeaza banda kinesi9ologica pentru zona lombara, pentru picioare, brate sau gat. Acolo unde este resimtita durerea si tensiunea musculara, se aplica si banda kinesiologica. A fost special conceputa pentru a oferi suport muschilor, ligamentelor si articulatiilor. Are capacitatea de a actiona ca o a doua piele, deoarece calitatile sale sunt asemenatoare cu aceasta: este flexibila, elastica si foarte subtire. De aceea, nici nu este resimtita de catre cel care o poarta.

Cine poate folosi banda kinesiologica?

Banda kinesiologica poate fi utilizata de diverse categorii de persoane, cum ar fi copiii, varsticii, sportivii, tratand cu succes o varietate larga de afectiuni, cum ar fi cele ortopedice sau neuromusculare. Aceste benzi au rolul nu numai de a oferi sprijin, dar ajuta mult si in intregul proces de reabilitare. De aseemnea, are rolul de a reduce durerea acolo unde este aplicata si ajuta la cresterea circulatiei sangelui, tocmai prin ridicarea usoara a pielii.

masaj si benzi kinesiologice

Masajul urmat de aplicarea benzilor kinesiologice

Imaginati-va ce efecte s-ar inregistra daca s-ar combina tehnicile masajului cu aplicarea de benzi kinesiologice! Intreaga musculatura ar avea numai de castigat! Se stie ca cei care apeleaza cel mai des la sedintele de masaj sunt sportivii pentru ca ei sunt care sufera diverse accidentari prin suprasolicitarea articulatiilor sau a ligamentelor. Nu mai spunem de febra musculara care este un fenomen ce apare destul de des. Masajul ajuta la eliminarea durerii resimtite la nivelul picioarelor, a spatelui sau la nivelul gatului. Este relaxant si ajuta si la cresterea circulatiei sangelui, dar si a limfei. Banda are acelasi efect si, daca este aplicata dupa terapia masajului, efectele vor fi, intr-adevar, amplificate!

De aceea, cred ca este deosebit de important ca terapeutii in masaj sa isi insuseasca tehnicile si metodele de aplicare a benzilor kinesiologice si sa isi ajute pacientii sa se vindece mai repede. Singurul neajuns ar fi acela ca, in timpul sedintei de masaj, cel care il realizeaza utilizeaza, de obicei, o crema speciala sau un ulei. Pielea, atunci cand se aplica banda, trebuie sa fie foarte curata, dar si foarte uscata si sub nicio forma nu trebuie sa fie unsa inainte cu ceva. In caz contrar, banda nu se va lipi sau, daca o va face, se da dezlipi inainte ca persoana sa ajunga acasa.

Cred ca pot sa afirm faptul ca masajul actioneaza in profunzime, in timp ce banda kinesiologica are o actiune superficiala, dar care tot are rolul de a ajuta. Cred ca este o combinatie ideala care ar trebui luata in considerare, avand in vedere faptul ca efectele celor doua metode seamana atat de mult. Reluam care sunt aceste asemanari!

  • in primul rand, ambele metode duc la cresterea circulatiei sangelui;
  • in al doilea rand, faciliteaza drenajul limfatic;
  • in al treilea rand, amelioreaza durerea si ajuta la grabirea procesului de vindecare

Asadar, exista toate motivele pentru ca aceste doua tehnici sa fie utilizate impreuna. Exista masaj cu bete de bambus, masaj cu ventuze din silicon, masaj cu pietre; de ce nu ar exista si masajul urmat de aplicarea de benzi kinesiologice? Cred ca cei care doresc sa apeleze la serviciile maseurilor, ar fi incantati sa stie ca mai exista ceva care i-ar putea ajuta.

Care e concluzia?

Concluzia e ca da, exista foarte multe beneficii ale benzilor kinesiologice, asa cum exista si in cazul masajului. Ambele sunt metode care ajuta in procesul de recuperare si de vindecare. Intrebarea care se naste este cati dintre cei care ofera asemenea servicii vor fi dispusi sa invete tehnicile corecte de aplicare a benzilor, in asa fel incat cei care le pasesc pragul salonului sa aiba numai de castigat?

S-ar putea să-ți placă și...