Slabire

Liraglutid

Liraglutid

Cum funcționează Liraglutid?

“Liraglutid a fost dezvoltat inițial pentru a ajuta cu tratamentul diabetului,” spune Rader. Dar când pacienții au început să piardă în greutate neașteptat, cercetătorii au dezvoltat o nouă formă de liraglutid, specific aprobată pentru pierderea în greutate.

Medicamentul funcționează prin a controla nivelul zahărului din sânge, prin sporirea insulinei și prin suprimarea glucagonului, lucru care duce la scăderea cantității de zahăr eliberată de ficat, spune Rader. De asemenea, încetinește procesul de golire a stomacului, pentru a ajuta la controlul foamei. Un Jurnal al unui studiu al Asociației Medicale Americane a remarcat că ajută persoanele să piardă în greutate prin “reducerea apetitului și aportului caloric, mai degrabă decât prin creșterea utilizării energiei.“

Liraglutid

Efecte secundare:

Neconfortabili în preajma acelor? Atunci acest medicament injectabil nu este potrivit pentru voi. Mai mult, este scump și poate cauza pancreatita, care vă pune viața în pericol, spune Rader.

Cine îl poate utiliza:

La fel ca alte medicamente de pe listă, Saxenda, numele de brand al liraglutid, este recomandat pentru persoanele cu IMC care îi califică drept obezi (30 sau mai mult) și care au avut în trecut probleme cu pierderea în greutate.

În concluzie, nici un medicament de pierdere în greutate nu vine fără efecte secundare riscante. Prin urmare, asigurați-vă că știți în ce intrați, înainte să încercați să pierdeți în greutate cu ajutorul medicamentelor pe bază de rețetă medicală.

 

S-ar putea să-ți placă și...